В рамките на програмата Nismo Heritage, японската компания Nissan възобнови производството на отделни компоненти за двигателя RB26DETT, който се монтира на три поколения от култовия спорткар Skyline GT-R.

Припомнете си как изглежда Nissan Skyline GT-R >> >> >>


В списъка с достъпни резервни части са цилиндров блок, глава, колянов вал, бутала, клапани, изпускателна система, горивна помпа и много други. Интересно е още, че цилиндровата глава се предлага в две изпълнения - базова с цена $1500 и подобрена N1, която струва $3 800. Последната е предназначена за монтаж в модификациите R33 и R34, предава факти.бг.

Първоначално програмата Nismo Heritage е предназначена само за версията Skyline GT-R R32, но впоследствие е разширена и в нея са включени R33 и R34. Освен резервни части за двигателя, в нея са включени и каросерийни панели, както и електромоторчета за чистачките и за трите поколения на спорткара.

Двигателят RB26DETT се монтира на Nissan Skyline GT-R от 1989 до 2002 година. Той е 2.6-литров, с два турбокомпресора и разполага с мощност от 280 конски сили. Версията с блок N1 е с подобрено охлаждане, увеличен всмукателен колектор и турбини със стоманени лопатки.