След като преди десет дни Bloomberg излезе с информация, че семейство Пежо, един от трите най-големи акционери в Peugeot Société Anonyme (PSA), е готово да подкрепи евентуално поглъщане или сливане с Fiat Chrysler Automobiles, сега в интернет пространството се завъртя друга, отново непотвърдена, информация, предава факти.бг.

Става дума за това, че френската група Renault е с намерение да възобнови преговорите за сливане с японската марка Nissan и разглежда възможността за покупка на Fiat Chrysler, част от които са Dodge, RAM, Alfa Romeo и Maserati.

Според информация на The Financial Times от Renault вече 12 месеца работят по новата обединена структура и е съвсем възможно много скоро да обявят партньорство и с FCA.

Все още няма конкретни данни под каква форма ще е то. Тази информация изглежда достоверна и от факта, че Fiat Chrysler от доста време търси партньорство и води преговори с различни компании. По последни данни FCA не са приели предложението на семейство Пежо и нещата вървят в посока сливане с Renault.

The Financial Times пише още, че преди две-три години лично Карлос Гон - бивш шеф на алианса Renault - Nissan - Mitsubishi е водил преговори с Fiat за сливане, но още тогава френските власти са отхвърлили такъв сценарий. Ако обаче сега това стане факт, Renault, Nissan, Fiat и Chrysler могат да се превърнат в нов глобален играч, който спокойно може да се конкурира с гиганти като Volkswagen и Toyota.