Французите са прочути по цял свят със своя патриотизъм (или шовинизъм - в зависимост от гледната точка), но понякога и най-силната любов към отечеството отстъпва пред неумолимата логика, предава факти.бг.

Volkswagen спечели поръчка за екологични автомобили за парижката полиция, която започва поетапна подмяна на автопарка си, съставен предимно от Peugeot 308 и различни модели на Renault, съобщава Le Télégramme.

Вижте патрулките >> >> >>

Странният на пръв поглед избор е продиктуван от конюнктурата - PSA и Renault просто не предлагат подходящи за целта хибриди или електромобили.

Peugeot 508 plug-in hybrid ще излезе на пазара чак в края на годината, а Режията дори не е обявила планове за Mégane с комбинирано задвижване.

Френското правителство е отпуснало средства за закупуването на поне 20 хибридни или електрически патрулки и след разглеждането на офертите се оказало, че предложението на Volkswagen покрива в най-пълна степен условията на поръчката.

Така от следващия месец за опазването на реда по улиците на Париж ще помагат хибридният Passat GTE и изцяло електрическият e-Golf с автономен пробег 300 км.