Kawasaki и KTM са подготвили множество изненади за своите фенове по време на Moto Expo 2019.

Мотоизложението ще се проведе в София в обновената зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) от 10 до 14 април.

Kawasaki Ninja ZX-6R

По време на изложението ще дебютира уникалната пистова машина Kawasaki Ninja ZX-6R, който съчетава емблематичния 636– кубиков мощен двигател с KQS – куик-ъп-шифтър, окачване SHOWA SFF (Separate Function Fork – Big Piston) и респектиращи спирачни апарати, което е достатъчно, за да грабне вниманието на всеки трак-дей ентусиаст.

Снимка


ZX6-R е изключително интуитивен мотоциклет, снабден с интелигентната анти-блокираща спирачна система на Kawasaki – KIBS, както и с Assist & Slipper Clutch технология, опосредстваща лесното и леко сменяне на предавките. Машината разполага с KTRC (Kawasaki Traction Control), три режима, които покриват широк диапазон от условия, предоставящи възможност за преодоляване на хлъзгавия терен, както при спокойно, така и при по-спортно каране.

Изключително ергономичната форма на резервоара позволява отпускане на ръцете и тялото и осигурява обратна информация на водача, а стесняването му в долната част улеснява контакта с коленете и лесното захващане или изнасяне на тялото при завой. Вдъхновено от Ninja ZX10-R, LED-стоп осветлението придава изискан завършек на опашката на този звяр. LED-фарове, регулируеми лостчета за съединител и спирачка, мултифинкционално LSD-табло с индикатор за предавките, за оставащото гориво и др., са само част високотехнологичните придобивки на възродения за шосе и писта ZX6-R 2019.

Освен Ninja на щанда на Kawasaki ще са изложени още приключенският байк Versys 1000 2019 и Z400 версия 2019, който е с вид на серията Z и сърце на Ninja.

KTM Adventure 790 R

Разработен от състезателната ДНК на KTM, 790 ADVENTURE R е сериозен офроуд мотоциклет, оборудван за екстремни терени. Същността му на авантюрист балансира мощността на двата цилиндъра с лекотата и пъргавостта на едноцилиндров офроуд мотоциклет, за да отвори нови възможности за каране. Достига до по-екстремни и отдалечени терени, благодарение на лекотата, с която се управлява и своята ненадмината ергономичност. Двата паралелни цилиндъра осигуряват мощност от 70 kW (95 к.с.).

Снимка


Adventure 790 R има 6-степенна скоростна кутия, обемът на резервоара дава възможност за 450 км пробег, правейки го перфектен за екстремни офроуд приключения. Два балансиращи вала осигуряват гладката работа на двигателя и свеждат вибрациите до минимум, а големите интервали за сервизиране от 15 000 км осигуряват възможност за безгрижно каране с дни.

Ако се озовете в трудна ситуация, ABS, MTC и режимите на каране са насреща, за да ви помогнат в различните условия. MTC (Motorcycle Traction Control) е системата за наклон и тракшън контрол на мотоциклета, която реагира мигновено, ако скоростта на въртене на задната гума е неестествена за дадената ситуация. Рали режимът позволява по-директен контрол над множество функции, позволявайки ви да определяте поведението на мотоциклета по-свободно.

KTM 790 ADVENTURE R предлага и доста опции за удобство, включващи по-висока или по-ниска седалка, шест нива на настройка на кормилото. Ниският резервоар за гориво сваля центъра на тежестта, подобрява и улеснява управлението. Достъпно разположеният въздушен филтър позволява лесната смяна дори на пътя. Всичко това прави Adventure 790 R комфортен за дълъг път и създаден за екстремно каране.

Ако искате прецизно завиващ мотоциклет, това е KTM 790 DUKE, който също ще бъде изложен по време на изложението. Разполагащ с 799-кубиков LC8c параленен туин мотор и едно от най-леките и компактни шасита KTM 790 DUKE има за цел да бъде унищожител на завои.

Husqvarna Svartpilen 701 2019

Husqvarna Svartpilen 701 е първичен, суров, автентичен и вълнуващ за каране. Той нарушава сатуквото и традициите с външния си вид. Неговият плосък дизайн въплъщава оригиналния дух, който някога е направил мотоциклетите велики, и който все още пленява въображението на състезателите днес. Карането на мощния едноцилиндров уличен боец е преживяване, което възвръща вълнението от тези първи искри на вдъхновение. Намерението със SP 701 е да се свали всичко излишно и ненужно – това е шведското наследство на Husqvarna. Леката и тясна рамка позволява безпроблемно движение при каране и пъргави маневри.

Снимка


Svartpilen 701 e захранван от 692,7–кубиков едноцилиндров двигател с водно охлаждане. Неговите 55 kW (75 к.с.) не оставят място за съмнение в потенциала и мощността му. Снабден е със стандартен up & down easy shift, електронно подаване на газта и други високотехнологични решения, изпълнени от най-качествени материали. Това рефлектира в удължен сервизен интервал за обслужване от 10 000 км.

Svartpilen 701 е оборудван с последният модел система Bosch ABS и спирачни апарати Brembo, осигуряващи най-високо ниво на сигурност при спиране в разнообразни условия и ситуации. Окачването е WP, обърнатата телескопична вилка е с диаметър 43 мм е с автономно функциониране. Предното и задното окачване позволяват допълнителни настройки, за по-добра адаптация към вечно променящата се градска среда.

Вижте какво ще представят от Suzuki на мотошоуто >> >> >>