Британците се намират в най-северните точки на Европа, където подлагат на изпитания джипката в зимни условия.

От видеото по-долу можете да видите как се справя в снега дългата база на модела, а за кратко имаме среща и с късата база. Очаква се и двете форми на каросерията да дебютират едновременно. Някои от основните промени при новия Defender ще са наличието на независимо окачване, както и чисто нов 2.0-литров турбо дизел, предава Autoclub.

Вижте как изглежда новият Land Rover Defender >> >> >>

Land Rover вече потвърди официално, че следващото поколение Defender ще се появи през 2019 година. Британците обявиха също така, че продажбите ще започнат година по-късно, като возилото ще се завърне на пазара в Северна Америка.

Гери МакГовърн, криейтив директор на Land Rover, вече призна, че возилото може и да не се хареса на старите фенове на Defender. Според него, дизайнът на новия Defender ще бъде модерен, като ще въплъщава всички характерни черти на британския производител, които го правят известен днес.

Това, по думите на ръководителя, може да разубеди някои от по-старите фенове на Defender да си закупят новия модел, тъй като те ще продължат да търсят ретро визия. За сметка на това, новите фенове на Land Rover би трябвало да харесат доста концепцията и да бъдат привлечени от здравия офроудър, смятат от производителя.

Все пак, между новия модел и последния Defender ще бъде запазена ясна „емоционална връзка”, уверява МакГавърн. Наследникът на Defender ще преследва и много по-голям производствен тираж, тъй като компанията е инвестирала сериозни средства в развитието на новия модел.

По-рано компанията съобщи, че генерацията, която ще наследи Defender, ще е най-технологичният модел на Land Rover. Той ще е изграден върху алуминиевата платформа, която е много близка с шаситата на Range Rover, Range Rover Sport и Discovery. От Discovery ще бъде заето и независимото окачване със стоманени пружини.

Новият модел ще се предлага и във вариант с удължена база, а освен това Land Rover ще създаде и вариант, предназначен за „тежък офроуд”, уверяват британците. Двигателната гама на наследника на Defender ще включва 4-цилиндрови дизелови и бензинови мотори, както и V6 двигатели.