Благодарение на тях електромобилите на бранда вече могат да зареждат още по-бързо. Засега Supercharger V3 се намират в състояние на бета тестване, но през ще се появят на пазара в САЩ. В Европа и Азия зарядните станции ще са достъпни през четвъртото тримесечие на годината, предава Automedia.

Основната разлика в Supercharger V3 е увеличената пикова мощност, която е 250 кВт. В предишното поколение тази цифра беше "само" 120 кВт (ограничена в името на сигурността, а всъщност - 150 кВт).

Какво означава това на практика? Например, по-мощните версии на електрическите превозни средства като Tesla Model 3 Long Range ще могат само за 5 минути да заредят ток, достатъчен за пробег от 120 км!

Компанията успя да постигне такъв спиращ дъха показател благодарение на "напълно новия дизайн на кабела с водно охлаждане". От Tesla отбелязват, че новият кабел е много по-лек, по-гъвкав и по-ефективна от тези, които се използват в зарядните станции Supercharger V3.

Друга интересна особеност на Supercharger V3 е възможността да се получи максимална мощност на зареждане за всички зареждащи се електрически автомобили едновременно.

В предишните версии на станцията клиентите трябваше да разпределят енергия между няколко автомобила поради ограничените технически възможности на чарджърите.