Honda обяви на автомобилното изложение в Женева, че плановете за електрификация на гамата на марката се ускоряват и до 2025 компанията ще има електрическа или хибридна версия на всеки свой модел, който продава в Европа, предава Autoclub.

Което включва и Civic Type R, като най-смелите очаквания са за хибридна система, вдъхновена от тази на NSX. Така развитието на Type R ще отбележи изключително интересно развитие – моделът дебютира с атмосферен мотор, последните версии получиха турбо двигатели, а бъдещето ще осигури още мощност от хибридната система.

Първоначалните планове бяха за електрификация на две трети от моделната гама на Honda, но сега те включват всички модели.

След като се насочихме към електрификация в началото на 2017 година, темпото на промените сериозно се промени. Очакванията на хората към колите се променят и това предрешава всичко”, обясни Том Гарднър, старши вицепрезидент на Honda Европа.

Honda може би ще стигне и до серийно производство на симпатичния електрически концепт E Prototype, като компанията потвърди, че е получила 15 000 заявки за мъника с ретро дизайн.