Vision iV е поредният концепт, построен на платформата MEB, и показва как ще изглеждат бъдещите електромобили на чехите, предава факти.бг.

Главна особеност в дизайна на прототипа е светещата полоса по цялата широчина на предницата, която съединява визуално светодиодните фарове. В бъдеще това дизайнерски решение ще стане отличителна черта на всички електрически "шкоди".

Вижте как изглежда моделът >> >> >>

Отзад има неголям спойлер, C-образни стопове, осветена ивица на дифузьора и светещ надпис с името на марката. Впечатление правят също радиаторната решетка с вертикални ребра, камерите вместо странични огледала и 22-цоловите колела.

Акцентите в салона са новият волан с две спици, цифровият приборен панел и екранът на информационно-развлекателната система, който сякаш се носи във въздуха. Вентилационните отвори са снабдени с индивидуални сензорни панели за управление.

В нишата на централната конзола се побират два смартфона. Там те се включват автоматично към бордовата система и се зареждат чрез индукционен панел.

Skoda Vision iV се задвижва от два електромотора на всяка от осите. Сумарната мощност е 306 к.с., което позволява на чешкия електромобил да ускорява от 0 до 100 за 5.9 секунди. Максималната скорост е 180 км/ч, а батерията с капацитет 83 кВтч осигурява пробег от 500 км с едно зареждане.