Французите от Peugeot представиха новата си субкомпактна кола, обозначена с индекс 208.
Свежата генерация впечатлява с кардинално изменен дизайн, с интериор с i-Cockpit с триизмерен цифров приборен панел, както и с обновена гама от двигатели. В новата генерация е налична и електрическа версия e-208, предава факти.бг.

Новото 208 е построено на универсалната платформа CMP (Common Modular Platform), на която се прави DS 3 Crossback и ще залегне в основата на следващата Opel Corsa. Колата е с 30 килограма по-лека от предшественика си, снабдена е с електронно управляеми въздухозаборници, а като цяло екстериорът е значително по-спортен.

Вижте снимките >> >> >>


Последното се дължи на по-полегатото и издължено ветроупорно стъкло, което визуално издължава и капака на моторния отсек. 208 е снабдена с диодни светлини, като дневните имат същия светлинен подпис, като при 508. В гамата от двигатели влизат бензинови турботройки с обем 1.2 литра, които са с мощност 75, 100 и 130 конски сили.

Дизелът BlueHDi се съчетава с шестстепенна механична скоростна кутия, а най-слабия бензин - с петстепенна механика. По-мощният бензинов мотор, който е със 100 коня, може да се оборудва и с осемстепенна автоматична скоростна кутия и с шестстепенна механична, а този с мощ от 130 к.с. е само с автомата.

Електрическата версия е с мощност от 139 конски сили, а максималният ѝ въртящ момент е 260 Нм. Батерията, която е монтирана в пода на автомобила е с капацитет 50 киловат часа. С едно зареждане е-208 може да измине пробег от 340 километра. Бързото зареждане до 80% става за 30 минути, а в домашни условия - за 16 часа.

Интериорът прави впечатления с най-новия i-Cockpit, който е със заимствани елементи от концепцията Peugeot Fractal. Иновационната 3D холограма е нещото, с което французите не без основание, не спират да се хвалят. На живо ще видим новото 208 в Женева след седмица, а продажбите ще стартират от есента на тази година.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Peugeot


Нови автомобили