Сайтът на британското подразделение на Honda потвърди, че серийната версия на електромобила Urban с ретро визия, ще се появи в началото на 2020 година.
Дилърите на японската марка на Острова скоро ще започнат да събират поръчки и заявки за симпатичния мъник, предава Autoclub.

Вижте как изглежда модела >> >> >>


Според сайта, това ще стане в „началото на 2019 година, а лансирането на модела е планирано за началото на 2020”.

Бъдещите собственици на Urban вече получиха информация, че електромобилът ще има възможност за зареждане на 80% от батерията в рамките на половин час, което ще спести много време при посещенията на зарядните станции.

А в края на 2018 се появиха и първите снимки от тестовете на предсерийните прототипи на Urban, на кадрите се вижда, че основните дизайнерски решения от концепта, показан във Франкфурт през 2017, ще останат и в серийната версия, но се предполага, че интериорът ще е доста по-консервативен и практичен.

На изложението в Токио през 2017 главният изпълнителен директор на Honda Такахиро Хачиго заяви, че компанията ще създаде специална платформа за Urban и обясни, че моделът е много важен за компанията, тъй като ще се бори в сегмента на градските електромобили – пазар, който ще се развива най-бързо в обозримо бъдеще.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Honda


Нови автомобили