Бъдещето на Lotus може да се окаже бляскаво като настоящия етап от развитието на Porsche, прогнозира Марк Тишоу от британското списание Autocar, цитиран от Automedia.

Класическата марка оцеля след управлението на Дани Бахар и огромните дългове, които останаха след управлението му, но в крайна сметка предишният й собственик я продаде на китайският гигант Geely. Сега китайците готвят за Lotus същата рецепта, която се оказа изключително успешна при Volvo – сериозна финансова инжекция и свобода по отношение на дизайна и развитието на моделите.

Бъдещата моделна гама на Lotus ще включва хипермодел, който да съперничи на Valkyrie на Aston Martin, ще има цяло семейство нови спортни модели и естествено поне два SUV модела, които ще отговорят на нарастващото търсене на такива автомобили, при това с по-спортни амбиции. С Cayenne Porsche показа, че това може да бъде много успешен ход. А Macan само затвърди успехите.

С парите на Geely и качествена маркетингова стратегия Lotus може и да надмине и най-успешните си времена и да се нареди сред малките, но изключително печеливши производители на спортни автомобили и SUV модели.