Някои от тях са скъпи и бързи, друго достъпни и с малко по-скромни възможности, но всички те ни очароваха с нещо.

Вижте как изглеждат най-добрите нови коли за 2018 г. >> >> >>

Skoda Scala
Новият модел на Skoda е директен конкурент на Golf, като според мнозина е по-добър, заради по-компактните си размери и ниска цена. Салонът е доволно просторен и комфортен, а базовият агрегат е 3-цилиндров турбобензин с обем 1 литър и мощност 95 конски сили.

Новата KIA Soul
След близо пет години на пазара, второто поколение KIA Soul ще отстъпи мястото си на чисто нова генерация на модела. Тя запазва основната форма на купето, но предлага доста новости спрямо своя предшественик. Новият Soul ще се предлага в две различни версии - по-спортна GT-Line и по-пригодена за шофиране извън асфалта X-Line.

Новата Mazda3
Японският автомобилен производител Mazda официално разкри новото поколение Mazda3, което ще се предлага във версии хечбек и седан. На по-късен етап ще бъде включена и хибриден вариант. Моделът залага на вече познатия дизайнерски език Kobo ("Душа на движението"), който видяхме при CX-5 и Mazda6. Крайният резултат е доста впечатляващ - колата е по-стилна и луксозна от своя предшественик. В Европа колата ще се предлага с избор от четири двигателя с мощност между 100 к.с. и 150 к.с.

Aston Martin DBS Superleggera
Британската марка представи новия си флагман – DBS Superleggera, който сменя Vanquish S. Външният вид е уникален, а задвижването е поверено на 5,3-литров V12 двигател с две турбини, който генерира впечатляващите 715 конски сили и 900 Нм въртящ момент. Максималната скорост на колата е електронно ограничена на 340 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,4 секунди.

BMW X7
Тази година BMW представи най-големия си SUV модел – луксозният седем местен Х7. При Х7 и четирите колела са управляеми, тъй като размерите на SUV модела са повече от внушителни а той трябва да е максимално маневрен. Дългият над 5 метра джип обаче има скрит коз – луксозният салон и мощната двигателна гама.

Новият Mercedes A-Class
Новата A-Класа има версии седан и хечбек, като и двата варианта ще бъдат сравнително компактни и доста спортни. Много приятно впечатление прави факта, че фаровете са директно взаимствани от стилния CLS. Стоповете са снабдени с характерните LED светлини, покривът е скосен, а дизайнът определено има спортни елементи. Само за няколко години елементите от интериора на върховата S-Класа слязоха надолу в гамата, за да стигнат през 2018 година до входящите модели на Mercedes. Новият Mercedes A-Class е едновременно достъпен, спортен и луксозен немски автомобил.

Aurus Senat Sedan
На практика Aurus Senat Sedan е руският вариант на Rolls-Royce или на Mercedes-Maybach. Тя е ултра луксозен руски автомобил, чийто екстериор и интериор са изработени от най-добрите премиум материали. Освен комфортния салон, руският автомобил ще има и доста мощен двигател – базовата версия ще е с 4.4-литров V8 агрегат, а върховата с V12. Цената на модела ще е около 150 000 долара.

Новата Toyota Corolla
В Европа новата Toyota Corolla ще дебютира догодина, но моделът вече очарова мнозина със своя свеж вид. 12-тото поколение на Corolla ще има доста икономична двигателна гама и здрава конструкция, която се е прицелила да спечели максималния рейтниг на краш тестовете.

Новият Ford Focus
Американската марка представи новото поколение на своя хитов хечбек Ford Focus. Колата е по-лека и икономично от своя предшественик. Междуосието ѝ е по-дълго, интериорът – по-просторен. Обемът на багажника също е повишен, а моделът определено ще запази своята примамливост, като за това ще помогнат и спортни модификации ST и RS, последната от които разполага с 400 к.с. мощност.

Rolls-Royce Cullinan
Това безспорно е най-луксозният SUV в света. Британците са направили всичко, за да подсигурят много мека возия, а салонът е изграден от премиум материали. За задвижването отговаря 6,75-литровия V12 двигател с две турбини и мощност от 571 конски сили и 850 Нм въртящ момент.

Новата Toyota RAV4
Toyota най-накрая показа изцяло новото поколение на хита си сред SUV моделите - RAV4. Външният вид е станал по-мускулест и изразителен. Колата е малко по-къса от предходното поколение, но салонът е станал по-просторен. Японците се хвалят с над 50% по-здраво шаси спрямо предишната генерация, както и с това, че новата RAV4 има цели три варианта на 4х4 задвижването – конвенционалният, AWD-i с електрозадвижване на задния мост за хибридната версия и с торк-векторинг система и пълно изключване на задното задвижване.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe
Тази година дебютира един от най-силните конкуренти на Porsche Panamera -Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe. Автомобилът е доста красив, а двигателната му гама включва мощни V6 и V8 агрегати. Системите за сигурност и високите технологии са издигнати на ново ниво от Mercedes, като 4-вратото им купе съчетава сигурност, стил и мощност в перфектната комбинация.

Нова Лада Нива
Тази година стана ясно как ще изглежда новата Лада Нива. Има поне няколко години докато колата влезе в серия, но че това ще стане е повече от сигурно. За жалост на феновете на класическия офроуд, новата Нива ще взаимства доста от частите си от Dacia Duster и няма да бъде толкова способна и надеждна, колкото оригинала. От АвтоВАЗ заявяват, че ще продължат да произвеждат и предлагат старото поколение паралелно с новото, така че потребителят ще може да избере между офроуд способности и модерен вид.

Новото Volvo S60
Тази година Volvo представи новото поколение на най-продавания си седан. Автомобилът има приятен вид и множество системи за сигурност. Налични са варианти 4х4, а най-мощната версия разполага с 400 к.с. идващи от 2-литров 4-цилиндров двигател, комбиниран с електромотор.