При автомобилите, произведени през периода 21 март 2016 – 6 декември 2018 г. е открита грешка в програмното оборудване на блока на управление на електрическия усилвател на волана, предава Automedia.

Заради проблема има опасност воланът да не се върне в нормално положение. А единствено решение е обновление на софтуера, което отнема около 2 часа, съобщават от компанията. От Porsche вече са започнали да се свързват със собствениците на автомобилите и да ги канят в сервизите за отстраняване на дефекта.

Едновременно с това в САЩ продължава сервизна акция по замяна на елементи на стабилизатора за напречна устойчивост на задната ос на Panamera. Проблемните детайли могат да се откъснат или да повредят други част от оказването, което да доведе до инцидент по време на движение. Тази акция ще засегне около 700 коли, произведени през 2017 и 2018 г.

Проблемите на Porsche с Panamera не приключват с това. На 27 януари стартира още една подобна кампания, която засяга и автомобили от Европа. При тях е открита опасност от ръждясване на спирачните магистрали, което ще наложи в сервиза да бъдат привикани за ремонт още 112 автомобила. Сред тях са комбито Sport Turismo и хибридът Turbo S E-Hybrd, произведени през 2017 г.