Във споделеното виедо се чува 6-цилиндровият агрегат, с който ще бъдат оборудвани топ-версиите на модела, предава Automedia.

Редовият двигател е разработен от BMW за модели 3-Series, Z4 и Toyota Supra, като отговаря на екологични стандарт Евро-6. Според главния инженер на проекта по възраждане на японското купе – Тецуи Тада, сътрудничеството с баварците е продиктувано от финансови съображения, тъй като е много скъпо за един производител да разработи спортен модел за автомобил, който ще излезе в ограничен тираж.

За 3,0-литровия турбомотор е известно, че развива 382 к.с. и 500 Нм, което ще позволи на спортното купе на Toyota да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Възродената Supra ще получи и два 4-цилиндрови турбодвигателя, които са дело на Subaru. Те развиват 197 и 258 к.с.

Дебютът на новото поколение на Supra ще се състои на автосалона в Детройт, като първата произведена кола ще бъде продадена на аукцион, а получените средства ще отидат за благотворителност. Очаква се цените на модела да стартират от над 51 000 долара.