Германският производител показа и изображение на модела, като го обяви за „най-умния и най-емоционален” автомобил в този клас. От Mercedes потвърдиха, че следващата CLA ще получи нова мултимедийна система User Experience (MBUX), която заменя досегашната Comand. Тя разполага с изкуствен интелект, който може да се самообучава и да изпълнява сложни гласови команди.

Вижте шпионски снимки на Mercedes-Benz CLA >> >> >>

Новият Mercedes-Benz CLA е изграден на платформата MFA, създадена специално за автомобили от компактния клас. Благодарение на това шаси, моделът ще порасне на габарити, а салонът му ще бъде по-просторен. След смяната на поколенията автомобилът ще запази и модификацията „Shooting Brake”, предава Automedia.

Машината ще раздели гамата двигатели с новата A-Class, като в нея влиза и новият 1,4-литров бензинов турбомотор, разработен съвместно с френската компания Renault. Мощността на бензиновите и дизеловите агрегати ще варира от 120 до 230 к.с.

Ще има и AMG-версия, която ще получи модернизиран турбомотор с 4 цилиндъра и обем 2,0 литра. При нея двигателят ще работи с 48-волтова мрежа, захранваща малък електромотор и турбина. Мощността на агрегат ще надхвърли 400 к.с.