По-рано тази седмица беше съобщено, че FCA планира сериозни инвестиции – 5,7 милиарда долара, в производствените си мощности в Италия, за да увеличи производството там.

Заедно с това ще има и създаване на нови модели. Alfa Romeo ще получи компактен SUV, базиран на Jeep Compass. Моделът все още няма име, но е сигурно, че ще получи и plug-in версия и ще е базиран под Stelvio, предава Autoclub.

Другите промени включват и преместване на част от производството на Jeep в завода в Мелфи, Италия. Все още обаче не е потвърден най-малкият модел на Jeep, който трябва да е позициониран под Renegade.

Вижте как изглежда новият Jeep Compass >> >> >>


При FIAT също ще има интересни новини. Марката ще представи нова електрическа версия на 500, която ще се произвежда в Торино. В Помиляно отива Alfa Romeo-версията на Compass, като там ще се произвежда и меката хибридна версия на Panda. Популярният 500X също ще получи хибриден вариант, но plug-in версия.

Платформата на Alfa Romeo Stelvio пък ще се използва за създаването на SUV модел на Maserati, а освен това спортната марка ще лансира още един спортен модел, който все още няма име. Отделно от това, в италианската преса се появиха информации, че купе и кабрио версията на Alfieri ще получат и изцяло електрически версии.