Mazda вярва, че двигателите с вътрешно горене са по-екологични съобразно сегашната ситуация с добив на електрическа енергия по света.
Японците не виждат смисъл в добилите огромна популярност електромобили, ако енергията за тях се получава от твърди горива, предава Autoclub.

Поради тази причина, компанията смята да продължи да залага основно на ДВГ, като по думите на Ичиро Хиросе, ръководител на отдела за развойна дейност по двигатели в Mazda, бензиновите мотори има потенциал да станат с до 30% по-добри от сега.

"Всеки регион и пазар има различен метод на добиване на електрическа енергия", коментира той пред CarAdvice. "В някои региони може би е чисто да имаш EV. Но в по-голяма част от регионите най-вероятно е по-чисто да имаш кола с ДВГ по отношение на СО2 емисиите."

Mazda ще продължи да развива и дизелови двигател.

"Ще продължаваме да развиваме тази технология и да правим дизелите все по-добри. За автомобили като SUV-та няма по-добро решение за задвижване към момента", споделят от компанията.

Съвсем наскоро Mazda обяви завръщането на роторния двигател, който обаче ще се използва в модерна хибридна машина като удължител на пробега.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Mazda


Нови автомобили