Tesla определи австралийката Робин Денхолм за свой нов изпълнителен директор.
Денхолм е работила като шеф на финансовия отдел на австралийската телекомуникационна компания Telstra, предава Би Би Си.

Илон Мъск се съгласи да се раздели с директорския пост на компанията, която създаде, заради обвиненията от американските финансови регулатори в измама. Те разследват Мъск за манипулации на цената на акциите на компанията.

Наред с други наказания, споразумението изисква Tesla да назначи независим председател.

Освен това ФБР води разследване, за да установят дали компанията не е заблуждавала инвеститорите, представяйки им невярна информация, включително и за обемите на произвежданите нови електрически автомобили Model 3.

Що се отнася до Робин Денхолм, тя е част от борда на Tesla от август 2014 г.,а от този юли е финансов директор на Telstra.

Тя ще влезе в ролята на шеф на Tesla след 6 месеца, тъй като е толкова е срокът, в който трябва да продължи да работи за Telstra по договор.

"Вярвам в Tesla, вярвам в мисията на компанията и с нетърпение очаквам да помогна на Илон и екипа на фирмата да постигнат устойчива рентабилност и да стимулират дългосрочна възвръщаемост за акционерите", каза г-жа Денхолм.

Преди да се премести в Telstra, тя работи за фирмите от Силиконовата долина Sun Microsystems и Juniper Networks, както и за консултантите Артър Андерсън и Toyota.

"Робин има богат опит както в областта на техниката, така и в автомобилната промишленост и през последните четири години е допринесла значително като член на борда на Tesla, за да ни помогне да станем печеливша компания", заявява Мъск, по повод на жената, която ще "седне" на неговото място.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Tesla


Нови автомобили