Илон Мъск обеща в интервю за изданието Recode, че второто поколение на електрическото купе Tesla Roadster ще бъде най-бързия спортен автомобил в света.
"Tesla Roadster ще е най-бързият спортен автомобил по всички параметри - ускорение, максимална скорост, управление. За нас е много важно да направим електрическа кола, която да е по-динамична от всеки бензинов автомобил", казва Мъск.

Вижте как ще изглежда новата Tesla Roadster >> >> >>

Прототипът на второто поколение на Tesla Roadster бе представен през есента на миналата година. Возилото разполага с три електромотора, което позволява на купето да ускорява от място до 96 км/ч за 1,9 секунди, предава Autoclub.

Драг дистанцията от четвърт миля (402 м) автомобилът изминава за 8,9 секунди, а максималната скорост е над 400 км/ч. Тест пилотът на "Тесла" обаче обяви, че серийният вариант ще е още по-бърз.

Tesla разработва и електрически пикап с футуристичен дизайн. Колата ще разполага с два електрически мотора с "умопомрачителен въртящ момент" и задвижване на всичките колела. Пикапът ще може да минава с едно зареждане на батериите между 650-800 км.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Tesla


Нови автомобили