Това разкри в интервю за изданието Recode шефът на американския производител на електромобили Илон Мъск, цитиран от Automedia.

Не мога да дам подробности, но все пак ще кажа, че това е футуристичен автомобил от вселената във фирма „Блейд Рънър”. Той ще бъде невероятен и потресаващ. Моето сърце спира само при мисълта за него”, обясни Мъск.

Шефът на Tesla допълни, че пикапът ще бъде с големи размери и ще разполага с 6 места. Пробегът на новия модел на Tesla с едно зареждане ще варира от 650 до 800 км в зависимост от модификацията.

Мъск потвърди, че в базовия си вариант пикапът ще има два електромотора със „безумно висок въртящ момент”, както и система за задвижване на четирите колела. Автомобилът още в най-ниското ниво на оборудване ще получи адаптивно пневматично окачване, които ще променя настройките си в зависимост от натоварването.

Освен това машината ще разполага с фирмената система за полуавтономно управление Autopilot, както и с функция за изцяло автоматично паркиране и със система за кръгово наблюдение. Пикапът трябва да излезе през 2020 г., като преди него Tesla ще предложи и компактен кросоувър – Model Y.