Първия в историята 8-Series Convertible ще тръгне в продажба от края на първото тримесечие на 2019 г., предава Autoclub.

Новости под капак няма - задвижващите агрегати за Европа са два, а в Америка ще се продава само един. На Стария континент ще видим 3.0-литров дизел с 315 к.с., както и 4.4-литров битурбо V8 с 523 к.с.

Вижте снимки >> >> >>

Ускорението на бензиновия модел от 0 до 100 км/ч става за само 3.8 секунди или 0.1 секунди по-бавно от по-леката покрита версия. И двата двигателя използват стандартно 8-степенна автоматична скоростна кутия.

При този кабриолет баварците са заложили на мек гюрук, който се прибира и отваря автоматично при натискане на бутон за около 15 секунди. Този процес може да се случва при скорост на движение до 50 км/ч.

Стандартно моделът получава въздушен дефлектор, който се поставя зад предните седалки. Опционално ще се предлагат и вентилатори за топъл въздух, които се позиционират под подглавниците на предните седалки. Публичната премиера на модела ще се проведе по време на изложението в Лос Анджелис в края на този месец.