Това е вторият голям пожар в порта в рамките на една седмица, отново причинен от наводненията, но този път няма човешки жертви, предава Autoclub.

Със сигурност обаче този голям пожар, обхванал два склада ще остави доста недоволни милионери в Близкия изток, чийто скъпи италиански автомобили няма да пристигнат.

Според очевидци пожарът се е разпространил за секунди и не е имало време за реакция от страна на огнеборците, като се смята, че електрическата мрежа на складовете е дала накъсо заради повишаването на нивото на водата, а отделно от това солената вода е спомогнала за избухването на част от акумулаторите на борда на колите.

Освен тези „стотици” автомобили Maserati, на пристанището са били унищожени и много по-обикновени автомобили и камиони, които също са били складирани там, а местните жители разказват за пушек, обхванал цялото пристанище и поредица от експлозии – основно от резервоарите на возилата.

При предишния голям пожар на порта в Савона изгоря сградата на пристанищната администрация, но и тогава се размина без жертви.