Едновременно с това германският производител потвърди и разработката на нов SUV, който ще трябва да се конкурира с Jeep Renegade и Honda HR-V, предава Automedia.

От Volkswagen не съобщиха как ще се казва новия им „градски пикап”, който ще бъде показан на автосалона в Сао Пауло (Бразилия). Единствено беше уточнено, че моделът съчетава най-добрите качества на всъдеходите и пикапите, като разполага с „мултифункционална зона за товар”, която може да бъде увеличена след сваляне на задния панел на автомобила.

Уточнява се още, че пикапът е предназначен за градовете, като компактните му размери го правят удобен за подобни условия. Той ще бъде изграден на платформата MQB, но ще бъде с по-малки размери от тези на Amarok. Производството му ще стартира през 2020 г., като основният пазар ще бъде Латинска Америка.

За Северна Америка пък Volkswagen готви компактен кросоувър. Германците не предлагат на този континент представения съвсем наскоро T-Cross (на снимката), както и малко по-големия T-Roc. В компанията обаче са впечатлени от ръста на пазара на автомобили от този клас в Щатите, където само през 2017 г. един от конкурентите – Jeep, е продал над 100 000 бройки от модела си Renegade.

В момента най-евтиният SUV на Volkswagen в Щатите е Tiguan, който струва около 25 000 долара. Немците искат да предложат и модел с по-малки размери, който ще използва платформата MQB, като си съперничи не само с Renegade, но и с Honda HR-V. Новият кросоувър ще излезе на пазара през 2020 г., като цената му ще бъде около 20 000 долара.