От изявлението му става ясно, че производителят се нуждае от време, за да преработи програмата, която е била създадена по време на разработката на модела, предава Automedia.

Стартът на продажбите на Audi е-tron бе даден в Сан Франциско миналия месец, като идеята на германската марка е нейният SUV да успее да се пребори с Tesla Model X на пазара в САЩ.

Вижте как изглежда Audi e-tron >> >> >>

Още през миналата седмица вестник Bild съобщи, че доставките на първите бройки от модела може да се забавят. Изданието се позова на свой източник в компанията, като посочи друта причина – проблем в доставките на батерии от корейската компанията LG Chem.

Според информацията, производителят на акумулаторите иска да увеличи тяхната цена с 10% заради високото търсене. В Audi не са съгласни и това е довело до блокиране на преговорите между двете компании. Освен за Audi, корейската фирма доставя батерии за компанията-майка Volkswagen Group, както и за Daimler.

Официален представител на LG Chem отказа да коментира твърденията, позовавайки се на поверителност. Същото стори и говорител на Audi, но забавянето е факт.