В близко бъдеще можем да станем свидетели на промяна в емблемата на Audi, като ще изчезнат части от четирите пръстена, но логото ще напомня за символа, използван още от времето на Auto Union, предава Autocleb.

Компанията е запазила два нови варианта на емблемата си в патентните ведомства в Германия и САЩ, като в единия вариант четирите пръстена са обединени в един елемент, а при другия се пресичат само средните пръстени. Информацията е на Quattroworld.com.

Предполага се обаче, че новите лога може да бъдат използвани за евентуално разширяване на моделната гама на Audi. Естествено, става въпрос за очакваните в близко бъдеще автономни автомобили, както и такива, които са в постоянна връзка с другите коли при автономното си придвижване и т.н.

Първата версия на емблемата на Audi, чиято основна идея се използва и до днес, се появява през 1932 години, когато четири компании: Audi, Horch, DKW и Wanderer сформират Auto Union.

За последно Audi промени емблемата си през 2009 година, когато пръстените станаха по-обемни, а надписът Audi се изписва с нов шрифт.