Баварците разпространиха първо предварително изображение от модела чрез официалната си Facebook страница, предава Autoclub.

От снимката не разбираме много относно дизайна на луксозния всъдеход, но все пак виждаме формата и размера на бъбрековидните радиаторни решетки в предната част. Спокойно можем да кажем, че това са най-големите "бъбреци" от фирмата, които сме виждали до момента.

Предсерийното производство на BMW X7 вече започна. Макар и този факт все още да не значи нищо за крайния потребител, немците казват, че първият прототип за тестове е слязъл от поточната линия и е готов за изпитания.

Дължината на BMW X7 ще достигне 5.25 метра, което го прави по-голям от всички основни конкуренти с изключение на американските Infiniti QX80 и удължената версия на Cadillac Escalade ESV.

Именно този джип ще стане и най-луксозния на баварската марка, като най-вероятно ще се позиционира дори и над 7-Series. BMW X7 ще е със седем места, като топ версията ще разполага само с 4 кресла - задните ще се превръщат в бизнес легла, като в представителните седани.

Базираният на платформта CLAR автомобил ще има два основни двигателя. Феновете на бензина ще могат да изберат 4.4 V8 в няколко мощностни версии, а сред дизелите ще открием 3.0-литров агрегат също с няколко мощности.