Прототипът Time Attack е посветен на 50-ата годишнина от първата победа на марката в 1000-километровото състезание на писта "Маунт Панорама" в Батърст.

Хиперавтомобилът с шаси от въглеродни влакна и корпус от кевлар е оборудван с четири електрически двигателя, чиято сумарна мощност е 1340 к.с.

Системата за задвижване на всички колела позволява гъвкаво да се променя натоварването на всяко от тях. Графеновата батерия с капацитет 25 кВт/ч поддържа зарядна станция с мощност до 1000 киловата е се зарежда напълно само за минута и половина.

Holden Time Attack е получил карбон-керамични спирачки, активно окачване, матрични фарове, активна аеродинамика и телеметрична система, която предава данни в каската на пилота в режим на увеличена реалност.

Потенциално, концептуалният автомобил може да ускори от нула до 100 км/ч за 1,25 сек и да развие максимална скорост от 480 км/ч. В симулация една обиколка на пистата "Маунт Панорама" би трябвало да отнеме 1:29,30 мин, надминавайки рекордните постижения за всеки клас състезателни автомобили.