Продажбите на екологичната джипка са предвидени да започнат веднага след Нова година.

Toyota RAV4 е построен върху платформата TNGA. Това шаси вече използват моделите Camry, C-HR и Prius. Дължината на автомобила е 4600 мм, а ширината - 1855 мм.

Вижте снимки >> >> >>

Размерът на колесната база е равен на 2690 мм, като при това е увеличен пътния просвет. Кросоувърът е получил отпред самостоятелно MacPherson окачване и многоканално отзад, предава Autoclub.

Дизайнът е в стила на концепта FT-AC, представен на изложението в Лос Анджелис през 2017 година. В салона на Toyota RAV4 се е появил 7-инчов сензорен дисплей на новата мултимедийна система, както огледало за обратно виждане, върху което се извежда изображение от задната камера.

Кросоувърът е получил 2,5-литров бензинов двигател. Моторът работи съвместно с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за постоянно задвижване на четирите колела, която позволява да се отключи задната ос за икономия на гориво.

Мощността на агрегата е 222 "коня", а ускорението от място до "стоте" е 8,1 секунди. Колата се предлага в Европа и с хибридна силова установка - 2,5-литров бензинов двигател и елмотор. Сумарната мощност на такъв SUV е 195 к.с.