Renault K-ZE е една от големите изненади на салона в Париж, като френската компания описва кросоувъра като „достъпен електромобил” и декларира, че именно той демонстрира бъдещето на тези автомобили.

Субкомпактният модел се отличава със смел дизайн и най-вероятно поставя началото на нова гама електрически модели, които ще се родеят с все по-популярните SUV автомобили.

Вижте как изглежда Renault K-ZE >> >> >>


K-ZE ще е глобален модел на Renault, пробегът му е изчислен на 250 километра по цикъла NEDC, което на практика означава около 200 и е оборудван със система за зареждане от домашната електрическа мрежа и на обществени станции.

Първоначално K-ZE ще тръгне на пазара в Китай и след това ще дойде в Европа, като се предполага, че би могъл да стигне и до САЩ, но с марката на Nissan или Mitsubishi.

В Китай производството на скромния по размери автомобил е поверено на eGT New Energy Automotive Co, съвместното предприятие на Dongfeng Motor Group и Nissan. От Renault поясниха, че тази компания е специално създадена, за да произвежда електромобили за китайския пазар.