Естествено, първите изпитания на хиперколата с мощност над 1000 конски сили са около базите на Mercedes F1 в Бракли и Бриксуърт на Острова.

Първите тестови километри дават началото на нов етап в развитието на проекта, като в последните месеци инженерите на AMG се занимаваха основно с адаптирането на двигателя от Формула 1 към работата на хибридната система, в която влизат и пет електромотора.

За последно цялата хибридна система беше тествана на диното в Бриксуърт с имитация на каране на писта и след това колата започна изпитания на писти и закрити трасета.

Mercedes-AMG показа прототипа на Project ONE миналата година във Франкфурт. Хиперавтомобилът получава 1,6-литров V6 бензинов двигател от тима на Mercedes във Формула 1.

Двигателят работи с три електромотора за задвижването на задните колела и общата им мощност 680 конски сили, а за предните има още два електромотора, като с тях сумарната мощност на хибридната система надхвърля 1000 конски сили.

Цената на всеки един Project ONE ще е 2,5 милиона евро, производствената серия от 275 коли е изцяло разпродадена доста преди да започне сглобяването на колата.