Японският автомобилен гигант Toyota обмисля разширение на своята моделна гама от спорткари, като на бял свят ще се появи или нова Celica, или MR2.
По-вероятно е новата спортна кола да е Celica, за което намекна един от главните инженери по проекта Toyota Supra, Масаюки Кай.

По неговите думи обаче, както за Supra ,така и за евентуална Celica, компанията ще се нуждае от сътрудничество с друг автомобилен производител.

Припомнете си как изглеждаше Toyota Celica >> >> >>

"Искаме да възродим Celica. След като върнахме на пазара Supra, сега е ред на Celica. Първо обаче трябва да тестваме нагласите на потребителите и чак след това да вземем окончателно решение", казва Кай в интервю пред Road&Track.

Японският инженер добавя още, че Celica с предаване на момента и към четирите колела ще е отлично допълнение към задноприводните GT и Supra. Ще припомним, че и двете (GT и Supra) бяха направени в сътрудничество със Subaru и с BMW, съответно.

Производството на такъв автомобил излиза доста скъпо, за това и сега, при възраждането на Celica, японците от Toyota търсят сътрудничество с друга утвърдена компания. Коя ще е тя обаче, към този момент не е известно.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Toyota


Нови автомобили