Още при появата на първите снимки на концепта, които по-скоро подсказваха, а не показваха колата, първите предположения бяха, че новото купе ще възпроизведе формите и духа на 504 Coupe. Което се оказа напълно правилно предположение.

Вижте как изглежда Peugeot e-Legend concept >> >> >>

С оглед на размерите на e-Legend – дължина 4650 мм, широчина 1930 мм и височина 1370 мм, концептът е близо до размерите на Peugeot 508.

Повечето елементи от екстериора на e-Legend са оформени в стилистиката на оригиналния 504: формата на фаровете, въздухозаборника на предния капак, емблемата на марката и т.н.

Концептът е с изцяло електрическо задвижване – електромотор с мощност 462 конски сили и максимален въртящ момент 800 Nm, като моторът задвижва и четирите колела.

Максималната скорост на купето е 220 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 4 секунди.

Капацитетът на батерията е 100 киловатчаса, което означава пробег 600 километра по новия цикъл WLTP. При бързо зареждане батерията събира енергия за 500 километра само за 25 минути.

Създателите на e-Legend са предвидили два автономни режима за движение: Soft и Boost, като режимите на нормално шофиране също са два. Системите на колата могат да приемат гласови команди на 17 езика, а виртуалният асистент говори с гласа на главния дизайнер на Peugeot Жил Видал и до две години ще се появи и при серийните модели на компанията.