DS, луксозната марка на Citroen, представи чисто новия DS3 Crossback. Машината дебютира с нетрадиционен дизайн, типичен за бранда, и възможност за задвижване от три различни източника на енергия, предава Autoclub.

Вижте как изглежда френският кросоувър >> >> >>


Може би най-голямата новина тук е версията DS3 Crossback E-Tense, която разполага с чисто електрическо задвижване. Колата използва електромотор с максимална мощност от 136 к.с. и 260 Нм, който позволява ускорение от място до 100 км/ч за 8.7 секунди.

Измервания по новия и по-акуратен цикъл Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) показват, че машината може да измине над 300 километра с едно зареждане на батерията. По стария цикъл NEDC, това би се равнявало на над 450 км.

При бензиновите предложения откриваме мотори с 98, 128 и 152 к.с., докато дизелите са два - със 98 и 128 к.с. Ще се предлагат ръчни и автоматични скоростни кутии.

DS3 Crossback ще направи официалния си публичен дебют по време на домашното изложение за марката в Париж в началото на октомври. Тогава ще станат ясни и цените за Европа.