Корейската марка разсекрети иновацията, дни преди официалната и премиера на салона в Париж. Моделът е изцяло разработен в европейския център на марката, а в основата на дизайна са залегнали черти от едноименния концепт, показан през 2017-а, предава факти.бг.

Вижте новата Kia >> >> >>

Новият shooting-brake е построен на платформата К2 и се характеризира с особени настройки на окачването и с доста по-твърд пружини. Иначе, междуосието не се отличава от останалите модификации на модела и е 2 650 мм. Shooting-brake вариантът е с 5 мм по-дълъг и с 43 мм по-нисък от комбито, а клиренсът е снижен с 5 мм.

Обемът на багажното пространство на новата Kia ProCeed е 594 литра - показател, който е по-малък от този на комби версията Kia Ceed SW само с 31 литра. Бензиновата двигателната гама на ProCeed ще се състои от литров турбомотор с мощ 120 к.с., както и от такъв с обем 1.4 литра и мощност 140 коня. Дизелът ще е 1.6 (136 к.с.).

Топ модификацията на новата Kia ProCeed ще се оборудва с 1.6-литров турбомотор, който разполага с мощност от 204 конски сили и с максимален въртящ момент от 265 Нм. Тази версия ще носи обозначението GT. Още от опциите са иновационна мултимедийна система от JBL, подгряване на седалките, индуктивно зареждане за телефон и др.

По-интересни са помощните електронни системи, налични за новата Kia ProCeed. Адаптивен круиз контрол, система за поддържане на автомобила в определено платно и такава за екстремно спиране, дават на колата второ ниво на автономност. Продажбите на Kia ProCeed в Европа и у нас ще стартират през пролетта на следващата година.