Наточеното изпълнение на кросоувъра ще се превърне в първия модел на марката, който ще получи ново лого с преобладаващ червен цвят в него. Идеята е по този начин да бъде демонстриран спортния характер и мощността на автомобилите от семейството RS.

Skoda Kodiaq RS ще се оборудва с двулитров битурбо дизелов двигател, който ще разполага с мощност от 239 конски сили. Максималният въртящ момент също ще е впечатляващ - 500 Нм. Моторът ще работи съвместно с роботизирана скоростна кутия и по предварителна информация ще има ускорение от 0 до 100 км/ч от 6.5 секунди, предава факти.бг.

Предвид тези характеристики, новото предложение от Skoda ще се превърне в най-мощната дизелова кола на марката за цялата ѝ история. Автомобилът ще бъде демонстриран за първи път пред публика през септември, в рамките на предстоящото автомобилно изложение в Париж.

Ще припомним, че през месец юни тази година, прототип на Skoda Kodiaq RS, управляван от Сабине Шмит, постави нов рекорд на Нюрбургринг сред седемместните всъдеходи. Той успя да завърти обиколка на "Зеления ад" за 9.29.84 минути. Абсолютният рекорд на трасето за кросоувър се държи от Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio - 7.51.7 минути.