Жените в Саудитска Арабия залагат на мощните автомобили, но броят на тези, които могат да си ги позволят едва ли е голям.
След отмяната на забраната жени да управляват автомобили в теократичната монархия, много от местните дилъри се подготвиха да продават автомобили на жени. Дори наеха жени консултанти, а представителите на Rolls-Royce в страната поръчаха червен Dawn Drophead Coupé, както и розов Ghost, предава факти.бг.

Забраната отпадна на 24 юни тази година и оттогава до днес вече са ясни нагласите на арабските жени. Проучване по темата показва, че те не харесват малки автомобили, както и такива със слаби двигатели. Купуват се масово коли като Ford Mustang, RS версии на Audi и всякакви мощни разновидности на Mercedes AMG.

Обобщението от ситуацията е, че арабските жени искат мощни автомобили с ревящи двигатели. Друг любопитен факт, който отчитат тамошните дилъри е, че жените са изключително добре технически подготвени, когато отиват да си купуват автомобил. Те разпитват за неща като работен обем, различни спецификации на скоростните кутии и са добре запознати с голяма част от опционното оборудване.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили