Бразилецът Едимар Соуса Гуларт е голям почитател на Lamborghini, но подобно на огромната част от феновете на марката, няма възможност да си купи такъв автомобил. Затова решава да си направи, предава Autoclub.

Вижте "Lamborghini-то" >> >> >>


Гуларт учи за автомобилен механик, така че този проект определено ще му помогне, а задачата е била доста смела – да превърнеш 16-годишен FIAT Uno от гамата на италианците в Бразилия в копие на Lamborghini Aventador.

Гуларт купил автомобила донор преди 2 години, като е инвестирал в него малко над 7000 евро или 31 000 бразилски реала, според местната преса, което най-малкото показва, че цените на употребяваните коли в Бразилия са неприлично високи.

Сумата, нужна за „превръщането” на Uno-то в Aventador се оказала доста по-скромна – 10 000 реала или почти 2300 евро. Бразилецът се трудил една година, за да създаде на практика нова каросерия на автомобила, в която се е постарал да вкара всички характерни за моделите на Lambo елементи – като големите въздухозаборници и масивното крило и естествено – емблемата на Lamborghini и надпис Aventador.

В техническо отношение обаче копието на италианския суперавтомобил остава безнадеждно далеч от него – моторът си остава същият – 1,1-литров бензинов агрегат с 58 конски сили и 87 Nm въртящ момент. Това означава максимална скорост от 155 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 15 секунди – като това са данните за Uno, сега с новата каросерия и по-агресивната аеродинамика може и да има промяна.