Това стана чрез загатване на нов концептуален модел, който ще ни покаже как ще изглеждат моделите на Opel в средата на следващото десетилетие.

В допълнение на тази информация от компанията потвърдиха, че концептуалния GT от салона в Женева през 2016 също подсказва какво ще е дизайнерското бъдеще на моделите на марката, предава Autoclub.

Акцент в новата дизайнерска концепция е компасът и това е графично предадено в изображението, което подсказва за новия концептуален модел. Все още е трудно да се каже кой ще е серийният модел на Opel, който ще покаже за първия път новия дизайнерски език на марката.

През 2019 трябва да е премиерата на Corsa, след като дебютът на популярния модел беше отложен с една година от новия собственик на Opel PSA. Това обаче е твърде близо във времето и едва ли точно Corsa ще е носител на новия дизайн. Актуалният модел Astra е вече на три години и с оглед на това, че жизненият му цикъл ще е 7 или 8 години, то компактният автомобил е силен претендент за тази роля.

От Opel обявиха, че новият концептуален автомобил, който ще ни подскаже за следващата стъпка в развитието на дизайна на марката ще бъде представен преди края на тази година.