Opel официално потвърди, че електрическата версия на Opel Corsa ще получи названието eCorsa и ще бъде представена през 2020 година. Следващото поколение на бестселъра на германската марка ще дебютира догодина, като вече е ясно, че моделът ще бъде изграден върху платформа на PSA, предава Autoclub.

Електрическата Corsa ще се произвежда в Сарагоса, Испания и ще е първият модел на марката, качен на платформа на французите, след като PSA купи европейския бизнес на GM миналата година.

Тук става въпрос за платформата CMP, която вече се използва при Peugeot 208, а за eCorsa е вариантът за електрически модели e-CMP, който ще се използва при общо 4 електромобила, които ще се появят на пазара до 2021 година.

Един от тях ще е изцяло електрически модел на DS, като новото предложение на квази луксозната на Citroen ще дебютира в Париж през есента. Другите ще са електрически модел на Citroen и електрическа версия на Peugeot 208.

Плановете на Opel/Vauxhall включват лансирането на електрифициран вариант на всеки един модел на компанията до 2024 година.