Моделът завъртя една обиколка на френската писта Мани Кур, като подобри времето на предшественика си с цели пет секунди и успя да изпревари далеч по-мощния Ford Focus RS.

Рекордът беше постигнат в рамките на програмата Type R Time Attack Challenge 2018, а зад волана на новия Civic Type R състезателят от сериите WTCC Естебан Герери. Той успя да затвори обиколката за 2.1 минути, докато предшественикът постигна време 2.6 минути, предава факти.бг.

Honda Civic Type R, която се явява и най-бързата кола с предно на Нюрбургринг, е оборудвана с двулитров турбомотор, мощността на който е 320 конски сили. Максималният въртящ момент на агрегата е 400 Нм. Моторът работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия.

Този автомобил ускорява от място до 100 км/ч за 5.7 секунди, а максималната му скорост е 272 км/ч. Японците са с намерение да подобрят рекордите на най-известните писти в света, като в списъка им са Силвърстоун, Спа, и Ещорил. В листата със състезатели, които ще подобряват рекордите е и световния шампион от Ф1 Дженсън Бътън.