По неофициална информация, идваща от авторитетни британски издания, италианците ще анонсират купе версия на Giulia, както и чисто нов SUV модел през юни месец тази година.

Що се отнася до спортния автомобил, той най-вероятно ще върне в обращение индексите GTV и Sprint и ще се противопостави срещу модели като BMW 4 Series, Mercedes C-Class и Audi A5. Формата на каросерията ще бъде отявлено спортна с три врати, предава Autoclub.

Най-апетитната част от репортажа на британците касае задвижващия агрегат. Говори се, че 2.9-литровият битурбо мотор на версията QV ще бъде подсилен със система ERS, подобна на тази във Формула 1, която ще вдигне пиковата мощност до невероятните 641 к.с. Ако тези характеристики се потвърдят, то моделът може да се превърне в едно от най-бързите предложения на пазара.

Предвижда се и друга, по-слаба хибридна система. Става дума за задвижване, включващо 2.0-литров турбо бензинов мотор и електромотор с обща мощност от около 350 к.с. Освен тях, клиентите ще могат да избират и всички останали налични двигатели на Giulia, включително и икономичните нови дизели.

От друга страна, SUV гамата на италианците ще се сдобие с нов член - неговото име все още не е известно, но се знае, че той ще застане на Stelvio в портфолиото. И тук се говори за хибридна система и мощност от около 400 к.с. във върховата версия. Платформата ще се базира на Stelvio, но купето ще бъде доста по-голямо, като ще предлага място за до седем пътника.