Той представлява проверка за стабилността на колата, ако пред нея по време на движение със скорост между 60 и 70 км/ч внезапно изкочи животно, пешеходец или пък внезапно спре превозно средство. Наречен е "лосов", защото е измислен в Швеция, където тези животни често пресичат пътищата на страната.

Вижте как изглежда новото BMW X2 >> >> >>


Според изпитващите журналисти BMW X2 е автомобил, който се чувства по-гъвкав при завиване и има по-прецизно и директно усещане при шофиране, отколкото повечето от алтернативите си, предава autoclub.bg.

Скоростта, с която са успели да преодолееят правилно конусите на пистата, е била не много висока - 73 км/ч. Журналисите също така отбелязват, че при по-висока скорост недозавиването не е било толкова голямо, че да не може колата да се върне в лентата. ситуацията обаче се влошила като се поизтъркали гумите.

Журналистите отбелязват също така, че намесата на електронните помощни средства в бавареца е незначителна, освен при внезапни движения с волана. Според тях BMW X2 се отличава от конкурентите като Audi Q3, Infiniti QX30, Jaguar E-PACE и дори Mercedes-Benz GLA в прецизната работа на волана и твърдото окачване

В лосовия тест е изпробвана версията sDrive20i с бензинов двигател 190 к.с. и задвижване на предните колела с M Sport пакет със спортно окачване.