Автомобилният състезател и шампион на България Крум Дончев застава зад инициативата „Най-добър млад шофьор на България“.
Кампанията е организирана от Съюзът на българските автомобилисти (СБА) в съдействие с представители на държавата и бизнеса. Надпреварата се провежда в периода 5 февруари – 12 май и в нея могат да вземат участие всички български шофьори между 18 и 26 години, които имат до 5 години стаж зад волана и нямат нарушение на Закона за движение по пътищата.

Първият кръг на състезанието продължава до 27 април. В този период всеки участник трябва да реши тест в уебсайта на събитието. С него организаторите ще проверят теоретичната подготовка на участниците. Въпросите са свързани основно с познаването на правилата за поведение на пътя.

Вторият кръг на състезанието ще се проведе на 12 май 2018 година на писта Дракон, с. Калояново. Там ще бъдат изпитани всички умения на участниците, които трябва да имат в ежедневието си – заобикаляне на препятствия, паркиране, овладяване на автомобила върху мокра или заледена настилка, смяна на гума, проверка на техническото състояние на автомобила, оказване на първа помощ на пострадали при ПТП и пр.

Тази година кампанията се провежда в България, Словения, Словакия и Чехия с подкрепата на Международната автомобилна федерация ФИА.

Кампанията „Най-добър млад шофьор на България“ е една изключителна възможност да стигнем до повече млади хора, на които бихме желали да кажем, че трябва да бъдат по-смирени, по-толерантни, да бъдат пример за подражание и накрая да бъдат внимателни. Аз наистина вярвам, че именно младите са нашето бъдеще и е необходимо да носят в себе си каузата за лично и обществено самосъхранение. За мен е чест и удоволствие да подкрепя кампанията „Най-добър млад шофьор на България“, коментира шампионът Дончев.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за


Нови автомобили