Новият шеф на германския автогигант Volkswagen Херберт Дис заяви днес, че е готов да осъществи плановете за преструктуриране, но това не означава "революция".
"Допускаме, че ще станем по-бързи", каза Дис на пресконференция днес в централата на компанията във Волфсбург, след като вчера бе потвърдено, че той поема поста главен изпълнителен директор от Матиас Мюлер, предава ДПА.

Автомобилостроителят планира да създаде шест подразделения в 12-те си марки - сред които Volkswagen, Skoda, Audi, Porsche и Bentley и едно подразделение за Китай, най-големият пазар на компанията.

Председателят на надзорния съвет на Volkswagen Ханс Дитер Пьоч съобщи, че Дис ще има главен оперативен директор, който да му помага с решаването на всекидневните проблеми, за да не губи от поглед компанията като цяло. Този директор все още не е определен, посочва Асошиейтед прес.

Volkswagen-групdjd потвърди снощи избора на новия главен изпълнителен директор Херберт Дис, който досега ръководеше VW. Решението бе взето като част от мащабното преструктуриране и промени в ръководството на компанията.

Председателят на влиятелния работнически съвет Бернд Остерло приветства мащабното преструктуриране и промените в управлението на най-големия автомобилен производител. След съобщението, че оглавява Volkswagen снощи, Дис каза, че в период на сериозни вълнения в автомобилния сектор за Фолксваген е от изключително значение да повиши скоростта и да да остави следа, която не може да се сбърка, в сектора на електромобилите.

Най-големият автомобилостроител по обем продажби се бори с последиците от дизелгейт, който доведе до множество съдебни дела за милиарди долари в няколко страни. Volkswagen призна през септември 2015 година, че е манипулирал данните на дизеловите си автомобили при американските тестове за измерване на отделените вредни газове. Малко след това Мюлер пое ръководството.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Volkswagen


Нови автомобили