Комби версията на Ceed ще се появи заедно с хечбека с пет врати също в Женева, а по-късно се очаква по-интересна вариация на тази тема – shooting brake версия на Ceed, която миналата година беше предсказана от концепта Proceed, предава automedia.bg.

Все още няма информация какви ще са другите членове на моделната фамилия Ceed, които ще се появят в следващите години. Най-вероятно след серийната версия на Proceed ще бъде лансиран кросоувър, базиран на Ceed и ще е с по-скромни размери от Sportage, за да не е пряк конкурент на този модел.

Що се отнася до петия модел, то най-вероятно той ще съвпадне с подсказването на вицепрезидента на Kia, отговарящ за маркетинга, Артур Мартинс. Според него, преди кросоувъра ще видим Ceed GT – по-мощна и спортна версия на хечбека и ще заеме мястото на хотхеча с мощност 204 конски сили със същото име, който е към края на жизнения си цикъл. Но следващият Ceed GT няма да е вариант на Hyundai i30 N с друга емблема.

Според Мартинс, Ceed GT няма да е толкова спортно ориентиран колкото е N версията на i30 с мощност 275 конски сили.

Все още обаче не се знае дали Kia ще предложи и GT версия на бъдещия shooting brake вариант на Ceed, която обещава да е много интересен автомобил.