Интересът към SUV автомобилите през последните години безспорно нараства много бързо. Още през 2015г. този сегмент изпревари по продажби традиционно водещите в Европа субкомпактни и компактни автомобили, а според наскоро публикувана информация на агенция Focus2Move, през първите пет месеца на 2017г. е отчетен ръст в продажбите на SUV модели от 12.3% в световен мащаб.

Тази тенденция се наблюдава и у нас, като за периода януари – юли 2017г. регистрираните продажби на нови SUV автомобили в България са 5 763, за сравнение сделките в клас В са 4 355, а в клас С – 4 902.

Ето защо родният вносител на SUZUKI MOTOR CORPORATION може с гордост да отбележи, че два от SUV моделите на марката са сред топ 10 по продажби у нас за първите седем месеца на годината. SUZUKI IGNIS – ултра компактният SUV на японския производител се нарежда сред първенците по продажби в B-SUV.

Още при представянето на IGNIS на родния пазар в края на 2016г. му бе дадена ролята на основното оръжие, с което SUZUKI ще запази трайния си пазарен ръст у нас. Иновативният дизайн, съчетан с отлична функционалност, изненадващ комфорт, безкомпромисни системи за сигурност и динамични характеристики дават на IGNIS сериозно предимство пред конкуренцията, като моделът изпреварва по продажби своя сънародник по произход Nissan Juke и модел от емблематичната Q-серия на Audi – Q2.

Другият SUV на SUZUKI наредил се сред любимците на българите за първите седем месеца от годината е VITARA. Въпреки, че родната премиера на легендарния кросоувър беше през пролетта на 2015г., той продължава да вълнува почитателите на надеждните и икономични всъдеходи. VITARA се бори с наистина ожесточена конкуренция от над 30 модела в C-SUV сегмента, но качествата, които притежава флагменът на марката явно са оценени достойно от българските клиенти и моделът може да се похвали със заслужено място сред първите 10.

Очаква се до края на годината успехът на VITARA да стане дори още по-голям, защото от МИРКАТ ООД – официален вносител на SUZUKI за България, обещават излючително атрактивни условия за сключени сделки с легендарния SUV до 30-ти септември.