Компактният динамичен SUV скочи в книгата на рекордите с 15-метровскок, изпълнен със спираловидно завъртане тип „бъчва“ на 270 градуса. Британският кросоувър повтори една от най-емблематичните каскади в историята на киното, станала известна с филма за Джеймс Бонд „Мъжът със златния пистолет“ през 1974 г.

Вижте каскадата на Jaguar E-PACE >> >> >>


E-PACE изпълни рекордния си скок в изложбения център ExCeL в Лондон - едно от малкото места в Обединеното кралство, достатъчно големи да поберат 160 метровата конструкция, необходима за 15-метровия скок.

Зад волана бе ветеранът каскадьор Тери Грант, който е изпълнявал каскади на много филмови площадки и държи впечатляващите 23 СВЕТОВНИ РЕКОРДА НА ГИНЕС.

Доколкото знам, сериен автомобил никога не е изпълнявал истински скок „бъчва“, затова винаги съм бил амбициран да го направя. След като шофирах Jaguar F-PACE по време на рекордния лупинг, бе невероятно да помогна за лансирането на следващата глава от историята на семейството на PACE в още по-драматичен динамичен подвиг“, споделя Тери Грант.

Jaguar E-PACE е петместен компактен SUV, който внася дизайна и динамиката на спортен автомобил Jaguar в просторен, практичен и свързан автомобил със задвижване на всички колела.

Отличителните за марката динамика на шофиране и дизайн слагат ДНК-то на спортен автомобил Jaguar в практичен дизайн, оборудван с усъвършенствани технологии, които ви държат свързани.

Вижте как изглежда Jaguar E-PACE >> >> >>


Екстериорният дизайн е вдъхновен от спортния автомобил Jaguar F-TYPE и се характеризира с отличителните предна решетка, атлетични пропорции, къси надвеси и мощни хълбоци на Jaguar, които придават на E-PACE дръзка и целеустремена стойка, моментално създаваща впечатление за динамична пъргавина. ДНК-то на спортен автомобил Jaguar също е видимо в рязката извивка на линията на покрива и отличителната графика на страничните стъкла.

Салонът е изключително модерен и стилен, като 10-инчовият сензорен екран е стандартно оборудване и свързва клиентите с любимите им приложения, включително Spotify.

Системата InControl на Jaguar Land Rover ви позволява да обезопасите автомобила, като го следите на смартфона си, автоматично уведомява службите за спешна помощ в случай на инцидент и ви позволява да проверявате нивото на горивото и километража дистанционно през смартфон или смарт часовник.

Клиентите могат да затоплят или охлаждат автомобила и дори да го стартират дистанционно с помощта на InControl. В цялото купе можете да откриете дигитална свързаност, отговаряща на всяка нужда на съвременното семейство. Има до четири 12-волтови зарядни станции и пет USB порта, както и 4G Wi-Fi точка за достъп за до осем устройства. E-PACE има изключително интериорно пространство за своя клас.

Компактният SUV може да побере 5 човека абсолютно комфортно с щедро пространство за краката отзад. Огромното багажно пространство е възможно благодарение на усъвършенстваното задно окачване тип Integral Link и може да побере детска количка, комплект стикове за голф и голям куфар.

Системата за програмируема динамика осигурява на водача още по-голям контрол с индивидуални настройки на подаването на газ, автоматичната трансмисия, управлението на волана и окачването.

Системата за адаптивна динамика следи действията на водача и движенията на каросерията и колелата и предварително натоварва окачването и шасито и регулира амортисьорите за по- добър контрол над наклона на каросерията и пъргавина във всякакви условия.

E-PACE е оборудван с активна система за задвижване на всички колела, което е технологично нововъведение за Jaguar. Интелигентната конфигурация съчетава феноменално сцепление и непогрешимото задвижване на задните колела на Jaguar. Възможностите на системата за разпределяне на въртящия момент осигуряват оптимална стабилност, динамика и икономия на гориво при всякакви пътни и метеорологични условия.

E-PACE е разполага и с най-новите технологии за безопасност и в помощ на водача. Стерео камера е в основата на усъвършенстваната система.

Автономна аварийна спирачка засича пешеходци и спира автоматично при опасност от сблъсък. Налични са и асистент за придържане в лентата и разпознаване на пътните знаци, както и система, следяща състоянието на водача.

Специална система следи мъртавата точка и освен това предупреждава шофьорът при ограничена видимост.

Усъвършенстваните функции за активна безопасност включват въздушна възглавница за пешеходци, която излиза от горния ръб на предния капак в случай на сблъсък.

E-PACE е първият Jaguar, оборудван с Head-Up дисплея от ново поколение на компанията. Усъвършенстваният дисплей може да извежда до 66% повече информация на предното стъкло с помощта на големи цветни графики с подобрена яснота.

Важната информация, включително скорост на автомобила и навигация, се вижда отчетливо през цялото време, като предупрежденията и актуализациите на функциите за информиране, развлечение, безопасност и удобство се извеждат директно пред погледа на водача - което намалява необходимостта да сваля очи от пътя.

Jaguar E-PACE е наличен с гама мощни и икономични бензинови и дизелови двигатели Ingenium.

Бензиновият двигател Ingenium с турбокомпресор и 300 к.с. ускорява спортния SUV от 0 до 100 км/ч за 6,4 секунди преди да достигне до електронно ограничената максимална скорост от 243 км/ч.

За клиенти, които искат максимална икономичност е предназначен дизеловият двигател Ingenium със 150 к.с. и задвижване на предните колела.

Силното шаси също така позволява на собствениците да теглят до 1 800 кг (със спирачки), идеално за клиенти, които използват своя E-PACE и за работа, и за удоволствие.