С известната си страст към колекционирането на сребърни предмети, Моуриньо се прицели в друг посланик на марката Jaguar – Анди Мъри, в навечерието на защитата на титлата му от Уимбълдън.Кражбата на трофея бе част от кратък филм за отбелязване на пускането на пазара на новия Jaguar XF Sportbrake и старта на специална обиколка на Jaguar с трофея.

За да вдъхнови следващото поколение местни тенис таланти, двукратният шампион от Уимбълдън и номер едно в света се отказа от копието на трофея си от състезанието за мъже за специална обиколка в XF Sportbrake. Тя ще приключи на Фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания (29 юни – 2 юли), където трофеят и автомобилът ще бъдат показани пред публиката.

Обиколката включва училища и тенис клубове в седмиците преди турнира Уимбълдън за 2017 г. и ще даде на деца от всякакви социални среди шанса да се докоснат до трофея на Анди. Филмът на Jaguar показва как обиколката спира в лондонско училище, когато Моуриньо открадва известната позлатена купа.

Въоръжени с хитър план и малко материали за ръчно творчество, Моуриньо и двамата му млади съучастници се опитват да откраднат трофея на Мъри, докато световният шампион се опитва да проследи ценната си купа с помощта на приложението InControl Remote на премиум комби автомобила. Тази модерна технология и свързаност позволява на клиентите да следят местоположението на автомобила си от смартфон. Собствениците могат да отключват или заключват вратите, да проверяват нивото на горивото и дори да задават температурата в купето дистанционно.

Анди Мъри каза: „Очевидно аз съм първият победител в историята на Уимбълдън, който дава копието на трофея си по този начин. Беше трудно да се разделя с него, но това е за велика кауза и знам, че е в сигурни ръце в XF Sportbrake, особено със специалните му функции за безопасност и технологии, които ми позволяват да го проследявам.“

Новият Sportbrake се присъединява към награждавания седан XF на Jaguar в десетата му година на производство и предлага завладяващо съчетание на дизайн, динамика на шофиране и усъвършенствани технологии, за да предостави традиционната елегантност, просторност и скорост на Jaguar.

Динамичният комби автомобил е наличен с усъвършенстваната гама екологични и икономични четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели Ingenium на Jaguar с CO2 емисии от едва 118 г/км. Вариантите мощни шестцилиндрови двигатели включват характерния 3,0-литров бензинов двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к.с. или двигателя TDV6 с 300 к.с., който ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,6 секунди.

XF Sportbrake бе представен от Анди Мъри на копие на централния корт на Уимбълдън в Лондон по-рано този месец и се произвежда в завода на Jaguar Land Rover в Касъл Бромич наред с гамата модели XE, XJ и F-TYPE.

Jaguar започва третата си година като Официален автомобил на турнира Уимбълдън, който ще се проведе от 3 юли, понеделник, до 16 юли, неделя. По време натурнира Jaguar ще достави 170 автомобила от награждаваната си гама, включително XE, XF, XJ и F-PACE.

P.S. Моуриньо бе достатъчно добър да върне трофея на Мъри накрая!


ВИДЕО >> >> >>