Колата е разработена от известната британска компания Prodirve и се различава чувствително от заводската версия на модела.

Англичаните са сменили серийния 2.5-литров двигател с 2.0-литров, който развива мощност 600 к.с., а червената зона на оборотите започва от 8 500. Моторът е съчетан със секвенциална скоростна кутия - собствена разработка на Prodirve, която сменя предавките за 20-25 милисекунди, предава факти.бг.

WRX STI Type RA има напълно преработено окачване с нови различни носачи, 15-инчови 381-милиметрови спирачни дискове с осембутални апарати на всички колела, сликове и активно задно антикрило, чийто ъгъл на атака може да бъде променян.

Subaru и новозеландският пилот Ричи Станауай вече са пробвали да подобрят рекорда на Северната дъга на 19 май, но излелият се този ден порой е осуетил намеренията им. През лятото предстои нов опит.

В момента най-бързият седан на "Нюрбургринг" е Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Красивата италианка завъртя обиколка на Северната дъга за 7:32 мин. От Prodirve смятат, че WRX STI Type RA може да слезе под 7 минути.