Идеята на тази машина е да покаже възможностите на английския производител, като интересното е, че това не е прототип, а поръчка за клиент на компанията, който за сега е анонимен.

Името Sweptail идва от ранните години на миналия век и тогавашните модели на компанията, които имат издължен заден прозорец, който се слива със задницата на автомобила.

Вижте как изглежда Rolls-Royce Sweptail >> >> >>



От компанията споделят, че създаването е било като ръчната направа на обувки - клиентът е дошъл с идеята, а компанията е проектирала всичко, за да отговаря перфектно на ежедневието му и да е удобна във всеки един момент, предава факти.бг.

Проектирането на машината е отнело няколко години, но ефекта е поразителен във всяко едно отношение, като лесно се забелязва и влиянието от света на яхтите.

Sweptail има само две седалки, като задните са претворени в място за багаж, а един от най-зашеметяващите детайли е панорамният покрив, който според техниците на компанията е едно от най-смелите и трудни за проектиране неща в автомобилите им до сега. Предницата може да напомня за другите модели, но е строго персонализирана с един впечатляващ контур. Единствено в страничните линии може да видим следа от Phantom Coupe.

Това е и платформата, която е използвана като база и поради тази причина двигателя на машината е същия 6.7-литров V12 с 459 конски сили. Цената за всичкото това пищно изразяване ще влезе в историята на автомобилостроенето, защото тя достига над 13 милиона долара - рекорд, който първоначално е труден за възприемане, но като се загледаме в тази красота и можем да го обосновем.